Banana Pancakes (Vegan and Gluten-free)

Hello Sunshines!

Mornings can be tough, weekdays for sure, and even sometimes on weekends when you cannot sleep more than you wanted or when you expect nice weather and all you see is rain.

But this morning, I woke up seeing a ray of sun through the windows, and I though: perfect weather for a nice homemade brunch before a day out in the sun! I felt like having pancakes with some exotic fruits, to enhance this bright weather.

So I made up this recipe with what I had in my fridge and cupboard and here we go: banana pancakes, dairy-free, egg-free and gluten-free!

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Makes 10-15 pancakes

Ingredients:

-250 g of rice flour

-250 ml of almond milk (or rice milk, or hazelnut milk…)

-2 bananas

-2 table spoons of brown sugar

-1 table spoon of melted coconut oil

-2 tea spoons of baking powder

-1 tea spoon of ground cinnamon

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How to proceed:

Mix all the dry ingredients together: rice flour, brown sugar, baking powder, ground cinnamon. In another bowl, mash the bananas, add the coconut oil and the almond milk and mix.

Then pour the dry ingredients into the wet mix, and stir. Using coconut oil, grease a pan and put the oven to a medium/high temperature to warm the pan.

Pour 1 big spoon of the dough so that it forms a circle of approximately 15cm diameter. When it starts to make bubbles, you can turn the pancake on the other side, wait 30s for the other side to be cooked, and VOILA!!!

Perfect occasions for these Banana Pancakes:

-brunch/breakfast

Version Française:

Recette pour 10-15 pancakes

Ingrédients:

-250 g de farine de riz

-250 ml de lait d’amande (ou lait de riz, ou du lait de noisette …)

-2 bananes

-2 cuillères à soupe de sucre roux

-1 cuillère à soupe d’huile de noix de coco

-2 cuillères à café de levure chimique

-1 cuillère à café de cannelle en poudre

Comment procéder:

Mélanger tous les ingrédients secs ensemble: la farine de riz, le sucre roux, la levure chimique, la cannelle en poudre. Dans un autre bol, écraser les bananes, ajouter l’huile de noix de coco et le lait d’amande et mélanger.

Verser les ingrédients secs dans le mélange banane/huile de noix de coco/lait d’amande, et remuer jusqu’à l’obtention d’une pâte homogène. Graisser une poêle avec de l’huile de noix de coco et mettre sur un feu moyen / haute température pour la chauffer.

Verser une grosse cuillère de pâte de façon à former un cercle d’environ 15 cm de diamètre. Quand la pâte commence à faire des bulles, vous pouvez la retourner, attendre 30s pour que l’autre côté cuise, et voilà !!!

Occasions parfaites pour ces Pancakes à la Banane:

-Brunch / petit-déjeuner

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3 thoughts on “Banana Pancakes (Vegan and Gluten-free)

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