Lemon biscuits (vegan & gluten free)

Hello little monsters!

How are you doing? Ok? A bit sad because of the weather? Maybe have some tea! Not enough? Then, I have something that could comfort you (and that would fit perfectly with the tea as well): some lemon biscuits! They are crispy and zesty and if you have them with an earl grey tea, it feels like perfection and the clouds outside will -almost- go away 🙂

So, does that make you feel better? Then, time to turn the oven on, get some lemon and ready to go!

They are vegans, egg free and dairy free and can be made gluten free as in the recipe or using wheat flour as well.

 

Have a lovely time 🙂

 

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Makes 30 biscuits.

Ingredients

-250 g of rice flour (or wheat flour)

-50 g of brown sugar

-1/2 teaspoon of baking powder

-zests of 1 unwaxed lemon

-60 g of rapeseed oil

-20 g of melted coconut oil

-100 ml of lemon juice (juice of a large lemon)

-25 ml of plant based milk (rice, almond, soya…)

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Instructions:

Preheat your oven to 150°C and put a baking sheet on a baking tray.

In a bowl, mix together the flour, sugar, baking powder and lemon zests. Then pour the rapeseed and coconut oil and mix using your -clean- hands, then pour the lemon juice and plant-based milk and continue to mix with your hands until a homogeneous dough forms. Roll it in a ball shape and then, splashing a bit of flour on a -clean- surface, cut a quarter of it and flaten it using a rolling pin until it is 3-4mm thick. Then, using a cookie cutter, cut your biscuits, place them on the baking tray covered with a baking sheet and put in the oven 30 to 35 mins at 150°C. Take them out and let to cool down for 30 mins and VOILA! You can eat them plain (dip in a cup of green tea 🙂 ), spread raspberry or strawberry jam…

Perfect occasions for these vegan lemon biscuits:

-tea time/afternoon tea

-snacks

VERSION FRANÇAISE

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Pour une trentaine de biscuits au citron végans/végétaliens

Ingrédients:

-250 g farine de riz (ou farine de blé)

-50 g de sucre roux

-1/2 cuillère à café de poudre levante

-les zestes d’1 citron non traité/sans cire

-60 g d’huile de colza

-20 g d’huile de noix de coco fondue

-100 ml de jus de citron

-25 ml de lait végétal (lait de riz, lait d’amandes…)

Instructions:

Préchauffez votre four à 150 ° C et étalez une feuille de papier cuisson sur une plaque à pâtisserie.

Dans un bol, mélangez ensemble la farine, le sucre roux, la poudre levante et les zestes de citron. Versez l’huile de colza et l’huile de coco fondue et mélanger en utilisant vos mains -propres-, versez ensuite le jus de citron et le lait végétal tout en mélangeant avec vos mains jusqu’à obtention d’une pâte homogène. Rouler en forme de boule, puis sur un plan de travail fariné, étalez votre pâte à l’aide d’un rouleau à pâtisserie jusqu’à ce que vous ayez une couche de 3-4 mm d’épaisseur. Puis, en utilisant un emporte-pièce, découpez vos biscuits, placez-les sur la plaque recouverte de papier cuisson et mettez au four 30 à 35 minutes à 150 ° C. Sortez les biscuits et laissez-les refroidir pendant 30 minutes et voila! Vous pouvez les manger tels quels (avec une tasse de thé vert :-)), ou les tartinez de confiture de framboises ou fraises …

Occasions idéales pour ces biscuits au citron végétaliens:

-avec votre thé

-snacks, encas

 

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